Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos głogowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino białe wytrawne 2 szkl.
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos głogowy

Do podgrzanego wina dodać marmoladę, sok z cytryny oraz cukier.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Następnie dodać mąkę wymieszaną z łyżką wody.
Ponownie wymieszać i zagotować, cały czas mieszając aż sos stanie się gęsty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak