Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z szalotki Teresy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
mąka 1/2 łyżki
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
szalotka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z szalotki Teresy

Szalotki posiekać po czym podsmażyć na rozgrzanym oleju.
W między czasie masło rozetrzeć z dodatkiem mąki i cukru, wówczas rozprowadzić bulionem.
Gotować na małym ogniu, aż płyn wyparuje do 1 szklanki.
Następnie sos przecedzić i wymieszać z cebulką i doprowadzić ostatni raz do wrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak