Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z sardelek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 szklanka
sardelki 4 szt.
masło 1 łyżka
cebula 1-2 szt.
żółtko jajek 2 szt.
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z sardelek

Sardelki i cebulę posiekać po czym wrzucić do rondka z rozgrzanym masłem.
Całość doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać bulion i śmietankę.
Dokładnie wymierzać i ponownie zagotować.
Następnie sos lekko ostudzić i wówczas wbić do niego żółtka cały czas mieszając.
Na koniec podgrzać ale nie gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak