Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z jeżyn i malin

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

• 100g malin • 100 g jeżyn • 2 łyżki soku z cytryny • 2 łyżki cukru • kieliszek białego wytrawnego wina • ½ szkl. śmietanki • ły

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z jeżyn i malin

Maliny, jeżyny zmiksować razem z winem, sola oraz sokiem z cytryny.
Następnie śmietankę ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru i dodać do owoców.
Delikatnie wymieszać i schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak