Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jajeczno-śmietanowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 200 ml
jajko 4 szt.
szczypiorek 2 łyżki (posiekany)
koperek 1 łyżka (posiekany)
chrzan tarty 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jajeczno-śmietanowy

Jajka ugotować na twardo po czym obrać je ze skorupek i przetrzeć przez sito.
Następnie dodać do przetartych jajek śmietanę, szczypiorek, koperek oraz starty chrzan.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 18.03.2013 13:07
ooo fajny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak