Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szkl
czekolada gorzka 1 szt
kakao ciemne 3 łyżki
masło 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy

Czekoladę zetrzeć na dużych oczkach. Jajka ubić z cukrem na parze na puszystą masę i zdjąć. Do ubitej masy dodać czekoladę i kakao, mieszać do rozpuszczenia czekolady, odstawić do wystudzenia.Masło utrzeć i stopniowo dodawać zimną masę czekoladową.
Polecam ten krem jest naprawdę super.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 24.02.2014 16:23
krem palce lizać
kuklik 16.08.2012 09:58
apetyczny
Beatris 28.04.2012 11:10
Bardzo lubię taki krem.
rzenia15 11.08.2011 10:55
na pewno pyszny
Jolanta40 15.07.2011 07:59
dobry do andrutów
IKrakowianka 03.07.2011 20:04
jest pyszny
angelika14 14.02.2011 16:48
lubię czekoladę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak