Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z baraniny i okry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baraniego udźca 1,5 kg
wywaru miesnego 700 ml
pomidory 4
okry 250 g
oliwy z oliwek 1 łyzka
ząbki z czosnku 2
ceubule pokrojone w plasterki 2
pęczek natki posiekanej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z baraniny i okry

Baraninę pokroić na niewielkie kawałki, pomidory pokroić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić baranine i smazyc na brązowy kolor. Dodac cebulę, pomidory i smazyc 10 minut, od czasu do czasu zamieszać. Posypać miesko pietruszką, dodac wywar. Doprowadzić do wrzenia, przykryc, zmniejszyc ogień i dusic przez godzinkę. Od czasu do czasu mozna zamieszac. Dodać okrę i zamieszać. Okrę smażyć przez 15 minut. Doprawić sola, pieprzem i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 02.12.2011 22:09
ale wykwintnie...pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak