Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z masłem i kaparami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

• 9 łyżek masła ze smażenia • 2-3 łyżki zimnej wody • 5-10 łyżek śmietany • 2 łyżki kaparów

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z masłem i kaparami

Do masła ze smażenia mięsa dodać 2-3 łyżki zimnej wody.
Całość dokładnie wymieszać i nie przerywając mieszania dodawać stopniowo śmietanę.
Doprowadzić do wrzenia, wówczas połączyć jeszcze z kaparami i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak