Sposób przygotowania

1. Do garnka włożyć margarynę, wodę, cukier i kakao. Zagotować. Dodać mleko w proszku. Wymieszać.
2. Czekoladową masę można jeść na kilka sposobów:
- jeść na ciepło, \"prosto z talerza\" łyżką :)
- wyłożyć na talerz, włożyć do lodówki na 3 godziny, pokroić w kostkę i zjeść
- schłodzić, formować kulki, zanurzyć w zmielonych herbatnikach
3. Do czekolady (po dodaniu mleka i przed wymieszaniem) można dodać również ulubione dodatki: rodzynki, skórkę pomarańczy, orzechy, migdały, itp.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dzieciństwo mi się przypomniało
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    jeszcze nigdy nie robiłam sama czekoladek - podziwiam :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    PaniMisiowa, bardzo prosto ją zrobić. Ja robię blok czekoladowy i robi się go podobnie jak tutaj tą czekoladę. Przynajmniej wiemy co jemy w tych czekoladach :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !