Sposób przygotowania

Daktyle drobno pokroić i gotować w pół szklance wody następnie dodać miód, sok z cytryny, cynamon, i orzechy chwilę zagotować i ostudzić. Wymieszać kaszę, mąkę, proszek, cukry dodać roztopione masło. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć na wysmarowana i wysypaną tortownicę, wyłożyć masę daktylową i na górze resztę ciasta posypać jako kruszonkę. Piec 30 min w 160 st.Tortownic 20 cm średnicy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Nigdy nie robiłam ciasta z daktylami...muszę spróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dla mnie to też nowość:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    muszę kiedyś zrobic :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    orginalne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    uwielbiam dodatek daktyli w wypiekach, świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    apetyczne to ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !