Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dkg
cukier 25 dkg
margaryna 25 dkg
jajko 6 szt
sok z cytryny 1 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao ciemne 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana

Margarynę utrzeć z cukrem dodać żółtka, sok z cytryny, mąkę z proszkiem. Na końcu ubite białka powoli wymieszać, odlać szklankę ciasta i dodać kakao. Ciasto przelać do foremki na górę wylać ciasto z kakao. Piec około 30 min w 160 st, sprawdzić patyczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.02.2014 09:25
bardzo apetyczna babka
misia53 08.09.2012 17:26
taka łaciatka- smaczna
Krystyna32 27.05.2012 10:13
pyszna
SyMiki 01.07.2011 09:59
moje ulubione ciasto
krzyniu1984 10.04.2011 19:33
pyszna!!
Justyna73 28.03.2011 16:18
wygląda znakomicie
Karolcia12 16.03.2011 16:17
poproszę kawałek :))
eli_555 03.01.2011 23:26
lubię babki ucierane
matii6 21.10.2010 11:17
smaczna zjadło by się do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak