Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z królika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 100 g
rzodkiwka w plasterkach 1 peczek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
masła 20 g
pieczarki 150 plastry
ocet winny 1 łyzka
papryka czerwona 1 (pokrojona w paski)
królik 2 ćwiartki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z królika

Fasolkę potrzymać we wrzącej wodzie przez 1 minutę, następnie przelozyc do miski z lodowata wodą, odcedzic i odtawić. Do miski wlać ocet winny dodac sol, pieprz i dobrze wymieszać. Do fasolki dodac papryke, rzodkiewkę, pieczarki, polac sosem i odstawić. Ćwiartki z krolika natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozpuśić masło i podsmazyc królika z dwoch stron. Po 20 minutach powinien byc gotowy. Wyjąć królika z patelni, pokroic na cienkie kawałki usuwając kości. Dodać do salatki. Rozlozyc salatkę na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 25.12.2011 14:46
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak