Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z indyka z szałwia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z idynka 1,5 kg
posiekana szałwia 2 łyzki
sól
bekon 100 g
sok z cytryny
posiekany rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z indyka z szałwia

Filet z indyka pokroić na rowne kawałki. Mięso zmieszac wraz z szałwią, rozmarynem, sokiem z cytryny, oliwa z olwiek, solą oraz pieprzem i odstawić na noc do lodowki. Bekon pociąć na dwie części i kazdą z nich przeciąć w poprzek. Owinąć paskami bekonu, kawalki indyka. Nawlekać na szpikulce kawałki indyka z bekonem, na przemian z kawałkami indyka bez bekonu i z liścmi szałwii. Piec przez 30 minut na rozgrzanym grilu, często obracając. Podawac od razu po przyrządzeniu na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 14.06.2011 23:09
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak