Sposób przygotowania

Oliwę ii ocet wlałam do słoiczka, dodałam po 2 szczypty soli, cukru i pieprzu a także po troszku suszonego koperku i oregano. Zakręciłam słoiczek i potrząsałam nim kilka sekund żeby zawartość się wymieszała. Sałatę dokładnie opłukałam i osuszyłam. Pomidory sparzyłam wrzątkiem i obrałam ze skórki, miąższ pokroiłam na cząstki. Paprykę pokroiłam w kosteczkę a plasterki szynki w trójkąty po przekątnej. Na talerzach ułożyłam sałatę, na niej kawałki szynki z pomidorami, posypałam całość posiekaną papryką. Skropiłam sosem i posypałam po wierzchy oberwanymi listkami koperku.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    wygląda extra
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    w sam raz na podwieczorek
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wyglada REWELACYJNIE!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    smakowita
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    piękna kolorowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !