Sposób przygotowania

Drylownicą usunąć pestki z czereśni. Przelożyć czereśnie do garnka i dodać sok jablkowy oraz sok z cytryny. Zagotować, nastepnie zmniejszyć ogień i gotowac przez 10 minut. Łyżka cedzakową wyjąć czereśnie z soku, zostawiająć sok w garnku. Czeresnie poukładac na półmisku. W miseczce wymieszać mąkę kukurydzianą z 5 lyżkami soku czeresniowego z garnka. Wymieszana makę dodac do reszty soku czeresniowego w garnku. Doprowadzic do wrzenia, ciagle mieszac dopóki sos nie bedzie gesty. Na koniec dodać brandy i wymieszać. Polać czereśnie na półmisku gęstym sosem. Przed podaniem dobrze schłodzic. Podawać jako dodatek do lodów, budyniu lub naleśników.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujące

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !