Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej słonecznikowy 1 łyżka
łopatka 1 kg
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
woda 300 ml
ocet jabłkowy 2 łyżki
sos worcester 2 łyżki
musztarda dijon 1 łyżka
rodzynki 5 dag
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wołowa

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Mięso natrzeć solą ziołową Prymat i pieprzem białym Prymat, usmażyć na oleju z obydwu stron. Cebulę i czosnek posiekać, wrzucić na olej po mięsie, dodać wodę, ocet, sos Worcester, musztardę i rodzynki, zagotować. Włożyć do naczynia żaroodpornego i połączyć z mięsem. Wstawić do piekarnika na dwie godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 18.07.2011 11:45
pyszności
Roman5 25.10.2010 19:19
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak