Sposób przygotowania

Pomidory pokroić w kostkę, cebulę i pietruszkę drobno posiekać. Mozzarellę osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pomidory, pietruszkę i mrożone warzywa, dusić pod przykryciem około 15 minut,przyprawić solą, pieprzem i oregano Prymat. Masło stopić w garnku, dodać mąkę i podsmażyć lekko, mieszając wlewać powoli mleko, przyprawić rosołem i gotować około 5 minut. Dodać parmezan. Na blaszce wylać trochę sosu, warstwami kłaść lasagne, warzywa i mozzarellę, polewając każdą sosem. Wstawić do zimnego piekarnika i piec 45 minut w 220 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !