Sposób przygotowania

1. Biszkopty przekroić wzdłuż (tak, aby z 2 biszkoptowych krążków powstały 4).
2. Zagotować mleko. Dodać połamane tabliczki czekolady. Trzymać na małym ogniu, ciągle mieszając. Tak, by powstała czekoladowa masa. Ostudzić.
3. Brzoskwinie, banana pokroić.
4. Pomarańczę obrać i odkroić 2 plasterki. Resztę pokroić w kostkę.
5. Winogrona umyć i przekroić na pół.
6. Nektarynkę przekroić na 10 części.
7. Biszkopt (pierwszy żółty krążek) nasączyć syropem z brzoskwiń. Ubić 0,7 l śmietany kremówki. Dodać roztopione czekolady. Wymieszać za pomocą plastikowej łopatki (kilka łyżek masy zostawić do ozdoby). Na biszkopcie rozsmarować czekoladowy krem, następnie poukładać mandarynki z puszki.
8. Na masę i owoce nałożyć kolejny żółty krążek. Następnie nasączyć go syropem z brzoskwiń. Na biszkopcie rozsmarować czekoladowy krem i poukładać brzoskwinie.
9. Całość przykryć ciemnym biszkoptem, skropić go syropem z mandarynek. Ubić 0,5 l śmietany kremówki, dodać rozpuszczoną żelatynę. Większą część śmietanki rozsmarować na ciemnym biszkopcie. Pokładać pokrojonego banana i pokrojone brzoskwinie.
10. Całość przykryć 2 ciemnym krążkiem. Całość ( górę i boki) posmarować bitą śmietaną.
11. Herbatniki zmielić i posypać nimi boki tortu.
12. Wierzch tortu udekorować owocami, drażami oraz kremem śmietankowym (bita śmietana +żelatyna) i kremem czekoladowym (bita śmietana + rozpuszczone w mleku czekolady) za pomocą szprycy. Można udekorować go tak, jak ja (patrz: zdjęcie)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Po prostu arcydzieło!
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    fajowy- chciałabym taki na urodziny :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wygląda wspaniale!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    śliczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !