Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka cytrynowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl.
cukier 1,5 szkl.
margaryna lub masło 250 gram
mleko 0,5 szkl.
jajko 4 szt.
proszek do pieczenia 1 paczka
aromat cytrynowy
rodzynki 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: babka cytrynowa

Margarynę (masło) utrzeć z cukrem i jajkami, dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Następnie dodać aromat cytrynowy i rodzynki. Dobrze wymieszać. Piec w formie do babki ok.70 min. w temp.220 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 05.02.2012 08:45
smakowita
maciek7 13.09.2011 21:05
super
Izabela/bella81 27.01.2011 17:39
Też może być, będzie bardziej naturalnie. Chociaż aromaty mają bardziej specyficzny zapach i smak.
Henryka2 26.01.2011 23:26
Wypróbuję na pewno. Zastanawiam się czy nie lepiej użyć soku ze świeżej cytryny?
Monika179
Monika179 05.11.2010 20:43
lubie babki ta tez wypróbuje napewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak