Sposób przygotowania

Cukinię pokroić w plasterki. Marchewki pokroić wzdłuż na pół, paprykę pokroić w paski, zaś pomidory sparzyć, obrać i pokroić w ósemki. Bulion zagotować z jogurtem i doprawić solą, zagęścić go zasmażką przygotowaną z mąki i masła. Zdjąć z ognia i wymieszać ze startym żółtym serem. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać sosem z jogurtu, bulionu i żółtego sera. Przyprawić solą i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Zapiekać przez ok. 25 minut. Potrawę podawać posypaną drobno posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomite jedzenie.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ojj tak, pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !