Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 50 dkg
szynka 10 dkg
papryka mielona 1 łyż
majonez 4 łyż
masło 1 łyż
sól, pieprz
pieczarki 30 dkg
natka pietruszki 4 łyż
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rolada serowa

Ser w całości w woreczku na około 20 min włożyć do ganka z goracą wodą . Pieczarki pokroić w kosteczkę i podsamazyc na maśle. Jajka i szynkę też pokroić w kostkę i wszystkie skladniki razem wymieszać z natką i doprwić od smaku wymiszac z majonezem jak wystygnie. Ciepły ser wyjąc i rozwałkowac na 5 mm i rozłożyć farsz i zawinac w roladę. Zawinąc w folie i włożyć do lodówki na 2 godz. Po tym czasei rolada gotowa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak