Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy makaron

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

0,5 kg mąki
odrobina soli
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy makaron

1. Do przesianej mąki wbić jajka i dodać sól. Najpierw rozmieszać widelcem a potem ciasto zagnieść (zagniatać tak długo, aż ciasto będzie odklejać się od ręki).
2. Stolnicę posypać mąką i rozwałkować na niej ciasto (tak, aby powstały cieniutkie placki - z 2 jajek powstają 3 placki).
3. Rozwałkowane ciasto umieścić na ręczniku kuchennym i suszyć w ten sposób przez około 30 minut.
4. Pokroić wg potrzeby (szerokie, długie pasy do lasagne; cieniutkie, malutkie paseczki do rosołu)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 17.09.2010 08:18
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak