Sposób przygotowania

Mięso kroimy w grubą kostkę marynujemy wymieszanym sosem sojowym z chilli. Odstawiamy na 0,5 godziny.
Por kroimy w półplasterki, paptykę na cienkie paski, marchew w słupki, cukinięw półplasterki.
Sos: mieszamy wszystkie skadniki, odstawiamy.

Smażymy mięso na małej ilości tłuszczu ok 7 minut. Wyjmujemy. Na tą samąpatelnie wrzucamy marchew i por, podsmażamy, pod koniec dodajemy paprykę i cukinię. Zalewamy Warzywa sosem, dodajemy mięso, dusimy ok 7 minut.

U mnie podane z plackami ziemniaczanymi, polecam !!!!!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    bardzo fajny pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    i już wiem co zrobię z polędwiczki super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    podoba mi się ten przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    ciekawe
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Lubię kuchnię chińska, a ten przepis muszę wypróbować!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    warte spróbowania
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !