Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki
śmietana 30% słodka 0.5 litra
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki w sosie śmietanowym

maślaki oczyszczamy i kroimy na kawałki, gotujemy odpowiednia ilosc wody lekko osoloną i na wrzątek wrzucamy maślaki i gotujemy 10-15 minut. Odcedzamy, wsypujemy do patelni i zalewamy śmieatanką. Doprawiamy pieprzem i solą, na wolnym ogniu gotujemy ok 10 minut, do czasu az sos zrobi sie gesty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 10.11.2013 13:28
pyszne, mniam
misia53 02.12.2012 12:36
Maślaczki jedne z moich ulubionych ...a jeszcze w śmietanie....?!
BernadettaP 12.03.2012 12:49
Dawno nie jadłam maślaków...
Sylwia56
Sylwia56 10.02.2012 12:32
pyszne
AGNIESZKA144 26.12.2011 21:58
pycha
Zoso 12.08.2011 21:20
smaczne grzybki
Robert10 23.03.2011 16:43
oj z kluseczkami śląskimi poproszę porcyjkę
Kuchareczekjeden 23.03.2011 13:47
ja też tak uwazam
AgaS10 23.03.2011 11:28
maślaczki to najlepsze grzyby:)
Mati13 18.03.2011 16:27
pysznee
PaniMISIOWA 22.11.2010 18:17
uwielbiam maślaczki! z chęcią zjadłabym z makaronem :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak