Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać.
Piec w małej tortownicy ok. 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. galaretki rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Ubić kremówkę na sztywno. Dodać ostudzoną galaretkę. Ostatnia galaretkę rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody i przelać do miski, która odpowiada wielkością ostatniej warstwy biszkoptu. Biszkopt przekroić na trzy części i dwie z nich troszkę przyciąć aby były mniejsze od pozostałych krążków. Przekładać kolejno: biszkopt, masa, maliny, biszkopt, masa maliny, biszkopt masa, maliny. na ta warstwę położyć galaretkę przygotowana w misce, która się ściągnęła. Całość posmarować reszta masy. Na tak przygotowany tort kładziemy masę cukrowa formując sukienkę. wciskamy lalkę barbie.
Rada:
Są dwa sposoby wkładania lalki.
1. Lalka specjalna ze szpikulcem, wtedy możemy ją wkładać na samym końcu.
2. Zwykła lalka barbie, która należy owinąć wcześniej folią spożywczą i wówczas musimy w biszkopcie wydrążyć dziurę wielkości lalki. Lalkę wkładamy przed nałożeniem masy cukrowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !