Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jezynowa pianka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeżych jezyn 500 g
Syrop: do smaku
kilka świeżych jeżyn do dekoracji
białko 2
jogurt 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Jezynowa pianka

Jezyny umyć i pogrzać na maleńkim ogniu przez 10 minut, mieszająć dopóki jeżyny nie zmiekną. Odstawić z ognia i lekko ostudzic. Przetrzeć ugotowane jeżyny przez nylonowe sito, pesteczki wyrzucic. Do owocowej pulpy dodać jogurt, ubijać aż wszyskie składniki sie wymieszaja. W odzielnej miseczce ubic białka na sztywną piane. Połączyć jogurt jeżynowy z pianą, nie mieszając dokładnie. Poslodzić syropem do smaku, przlozyc do miseczki i udekorować świeżymi jezynami. Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 26.11.2010 12:14
Pyszny deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak