Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa cukrowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 400 gram
glukoza 80 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa cukrowa

Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wody gorącej, dodać glukozę cały czas mieszając. Następnie dosypywać cukier puder, gdy już nie da rady mieszać , przełożyć na stół i wyrobić plastyczne ciasto. Z tak przygotowanej masy można formować figurki lub pokrywać całe powierzchnie tortów po wcześniejszym rozwałkowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak