Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernikowe serduszka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier 1 szkl
miód 200g
margaryna 50g
papier do pieczenia
folia aluminiowa

Przepis i sposób przygotowania na: piernikowe serduszka

Najpierw na patelni rozpuszczamy miód, jak nam się trochę rozpuści to wsypujemy przyprawę do piernika i mieszamy. Następnie dodajemy margarynę i cukier, chwilkę podgrzewać. Całą tą masę przełożyć do miseczki, wbić jajko i mąkę. I dopiero teraz dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto , uformować ładną kulę. Owinąć w folię aluminiową i włożyć na kilka dni do lodówki. Tak, na kilka - nie na godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki rozwałkować go o grubości 4-5 mm. Foremką wyciąć ciasteczka i ułożyć na papierze do pieczenia i pieczemy tylko 10 min w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 07.02.2013 15:26
świetne , podoba mi sie
Magdalena1110 09.03.2011 06:52
muszą być dobre
ElizaT 21.01.2011 17:48
są śliczne
ElizaT 21.01.2011 17:48
są śliczne
krzyniu1984 25.09.2010 18:00
smakowite
Kate131 22.09.2010 10:43
lubię pierniczki
alaaa 15.09.2010 15:36
fajne pierniczki i szybkie do zrobienia
Margo1 15.09.2010 10:55
Są jedne z moich ulubionych , przepis bardzo prosty, a jakie smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak