Sposób przygotowania

Z mąki, żółtek, mleka, soli i wody przygotować ciasto. Następnie dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni. Ser rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę, skórkę z cytryny i cukier. Wszystko razem wymieszać. Nadzienie kłaść na usmażonych naleśnikach. Przed podaniem można je podsmażyć na złoty kolor i polać śmietaną lub serkiem waniliowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Joanna120

    Warto wypróbować inny wariant naleśników!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczne i szybkie w przygotowaniu. Idealne na śniadanie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    takich jeszcze nie próbowałam- fajny pomysł...
  • 1
    original
    Opublikowano

    gottrina

    znakomite nalesniki, szczególnie podsmażone na masełku
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    wierzę, że dobrze smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !