Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podrzybki w occie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg
ocet 10 % 250 ml
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren
Ziele angielskie całe Prymat 10 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Podrzybki w occie

Grzyby przebrać, jeśli małe to robi się całe kapelusze – jeśli większe przekroić na kawałki. Cebulę pokroić, w garnku zagotować wodę z solą, cebulą i wrzucić tam grzyby. Potem odcedzić, schłodzić. Następnie zagotować wodę z octem, przyprawami i ją przestudzić, zalać grzyby w słoikach zalewą, zakręcić mocno słoiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 01.10.2011 23:46
ja jeszcze daję marchewkę :)
goofy9 18.09.2011 17:01
super, uwielbiam
wolochski 04.01.2011 14:18
Pyszne
IlonaAlbertos 16.09.2010 14:52
Też je robię, uwielbiam takie grzybki.
Bartolomeo 15.09.2010 22:40
klasyka
Bartolomeo 15.09.2010 22:40
klasyka
Bartolomeo 15.09.2010 22:39
klasyka
Bartolomeo 15.09.2010 22:39
klasyka
Bartolomeo 15.09.2010 22:39
klasyka
Margo1 15.09.2010 12:45
też robiłam , i lubię jako dodatek do obiadu
SmakolykiJoanny 15.09.2010 11:42
tez robiłam grzybki w occie
aginaa 15.09.2010 10:23
super
Kate131 15.09.2010 10:09
nie lubię,ale lubie zbeirac
Jolanta40 15.09.2010 09:59
poproszę jeden słoiczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak