Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki smażone z cebulką

4.0
(28)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 500 gram
cebula biała 2 szt
masło 2-3 łyżki
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki smażone z cebulką

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Następnie maślaki przebrać, umyć, posiekać oddzielnie kapelusze i nóżki, wrzucić do cebuli, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości, można podlać wodą. Podawać z chlebem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

23.09.2013 15:08
na maśle czy na oliwie???
23.09.2013 15:07
to w końcu na maśle czy na oliwie???
Mati13 03.02.2011 08:05
uwielbiam maślaki
RenataZ-et 23.09.2010 11:56
Lubię grzybki :)
anna186 23.09.2010 10:10
uwielbiam
IlonaAlbertos 22.09.2010 12:12
Maślaków jest jeszcze sporo, więc warto pofatygować się do lasu :)
Karolcia12 16.09.2010 22:03
super potrawa
plocia 15.09.2010 18:16
z liściem laurowym jeszcze nie próbowałam
justyna111 15.09.2010 18:15
już wiem co zrobię z grzybami
Lidia11 15.09.2010 17:49
ja za grzybami niestety nie przepadam
slawekslawek 15.09.2010 15:09
grzybki lubię zbierac i jeśc
Margo1 15.09.2010 12:43
Lubię takie
SmakolykiJoanny 15.09.2010 11:45
maslaczki tez bardzo lubie zwłaszcza z nich sosik
polly66 15.09.2010 10:37
tyle mi ich mężuś naniósł,że już nie wiem co z nimi zrobić;/
banditka 15.09.2010 10:25
W końcu na grzybach bylam wiec same teraz grzybowe przysmaki robie :) hehe
aginaa 15.09.2010 10:24
fajne
Kate131 15.09.2010 10:11
ach te grzyby!
Jolanta40 15.09.2010 10:01
ale mi smaka narobiłaś :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak