Sposób przygotowania

Stolnicę oprószyć mąką. Rozwałkować mrożone ciasto. Tworóg zmiksować z budyniem i cukrem. Masę rozsmarować na cieście, pozostawiając z każdego boku 5 cm wolnego miejsca. Twaróg posypać biszkoptami, a na nich ułożyć pokrojone truskawki, oprószyć mąką ziemniaczaną. Krótsze strony ciasta założyć do środka, następnie całość zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Roladę ułożyć na blasze przykrytej pergaminem. Ponakłuwać widelcem. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Roladę piec na złoto w temp. 220 stopni przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przed podaniem roladę opróśzyć cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !