Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka rolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
cukier puder 15 dkg
mąka ziemniaczana 1 łyżka
truskawki 40 dkg
jajko 1 sztuka
budyń waniliowy 1,5 łyżki
Biszkopty 4 pokruszone
ciasto francuskie 50 dkg
twarożek 50 (kremowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka rolada

Stolnicę oprószyć mąką. Rozwałkować mrożone ciasto. Tworóg zmiksować z budyniem i cukrem. Masę rozsmarować na cieście, pozostawiając z każdego boku 5 cm wolnego miejsca. Twaróg posypać biszkoptami, a na nich ułożyć pokrojone truskawki, oprószyć mąką ziemniaczaną. Krótsze strony ciasta założyć do środka, następnie całość zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Roladę ułożyć na blasze przykrytej pergaminem. Ponakłuwać widelcem. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Roladę piec na złoto w temp. 220 stopni przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przed podaniem roladę opróśzyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 22.07.2011 12:17
super
traktorek 07.06.2011 20:52
szybkie i smaczne
RenataZ-et 15.09.2010 19:44
coś na słodko, fajny przepis:)
Margo1 15.09.2010 15:41
Bardzo dobre
gusia1000 15.09.2010 14:15
Pycha.
agnieszka214 15.09.2010 09:04
smaczne
agnieszka214 15.09.2010 09:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak