Sposób przygotowania

Z mąki, masła i kwaśnego mleka wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na całą noc. Ma być twarde. Następnie rozwałkować na duży placek o grubości ok. 0.5 cm. I pokroić na kwadraty o bokach 10 cm. Na środku każdego ułożyć brzoskwinię. Zagnieść dwa przekątne rogi do środka, tak żeby się skleiły. Piec w temp. 250 stopni do momentu lekkiego zarumieniania. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    Musi to bardzo ładnie wyglądać:))
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    fajnie w ubraniu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !