Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gąłąbki w sosie pomidorowo- paprykowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
sól do smaku
czarny pieprz do smaku
mielone mięso 1/2 kg
natka pietruszki 2 gałązki
ryż 2 torebki
pomidory bez skóry 2 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: gąłąbki w sosie pomidorowo- paprykowym

Główkę kapusty należy włożyć do gotującej się wody i gotować około10 minut. Zdjąć największe liście . Ryż gotujemy i studzimy. Mięso delikatnie podsmażamy na patelni- bez oleju. Dodajemy mieloną paprykę, sól i pieprz do smaku. Mięso łączymy z ryżem. W ten sposób powstaje farsz na gołąbki. Każdego liścia nadziewamy farszem i formujemy. Paprykę i 2 pomidory mielimy używając rozdrabniacza Cebulkę podsmażamy i dodajemy do niej zmielone warzywa, przyprawiamy solą pieprzem oraz posiekaną natka pietruszki. Dodajemy 1 małą łyżeczkę śmietany. Mieszamy . Gołąbki polewamy sosem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jarek4 18.11.2010 19:43
smaczne
Ewelina43
Ewelina43 18.11.2010 16:12
pyszne
Agnieszka172 21.09.2010 20:41
smaczne
Małgorzata113 15.09.2010 08:25
efekt końcowy smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak