Sposób przygotowania

Kapustę sparzyć, obrać z liści, ściąć grzbiety liści. Ryż ugotować na 3/4. Mielone wymieszać z jajkami, cebulą pokrojoną w kostkę, ryżem, koncentratem pomidorowym(pół słoiczka) i przyprawami. Farsz nakładać na liście i zawijać w kopertę. Spód garnka wyłożyć pierwszymi liśćmi z kapusty i na nie układać gołąbki, zaleć wodą pozostałą z parzenia kapusty wymieszaną z drugą połową słoiczka przecieru(pół litra wody+pół słoiczka przecieru+2łyżki ketchupu) i gotować aż liście kapusty będą wystarczająco miękkie. Z ketchupu i przecieru pomidorowego zrobić sos.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    gołąbki mojego męża są jeszcze bardziej apetyczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zdecydowanie \"mężowe\" wyglądają smaczniej :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    i na to mój sosik... pycha :)
  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    smacznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    DS usunął pierwsze zdjęcie, więc możecie już tylko podziwiać oryginalne zdjęcie mężowych gołąbków ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobrze sie prezentują...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Zdolny mąż :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    wspaniale

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !