Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka rozbić na cienkie kotlety. Grzyby usmażyć z cebulą i doprawić solą oraz pieprzem. Do każdego kotleta nałożyć łyżkę grzybów i zawinąć. Owinąć każdą roladkę plastrem szynki (np. filetu z indyka Specjał). Na końce każdej z roladek wbić wykałaczkę. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlać bulionem grzybowym i posypać cebulką. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok. 50 minut (aż zarumieni się kurczak).

Roladki bardzo dobrze smakują z sałatką (np. z pomidorkami koktajlowymi http://www.doradcasmaku.pl/przepis/46663/salatka-z-pomidorkami-koktajlowymi.html ).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    super smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Pyszne;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    forgielka

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    napewno smaczne! ;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    To trzeba wybrać się do lasu na grzyby
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jola1508

    uwielbiam grzybki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !