Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada domowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 szklanki
mleko 0,5 szklanki
margaryna 1 kostka
cukier waniliowy 1 opakowanie
mleko w proszku 2 szklanki
ciemne kakao 4 łyżki
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada domowa

Mleko, cukier, margarynę, cukier waniliowy, gotować na małym ogniu ok 15min. następnie zdjąć z pieca i porcjami dodawać przesiane produkty (kakao, mleko w proszku i bakalie), całość dobrze połączyć. Czekoladę wylewamy do formy i schładzamy. Możemy dodać również pokruszone herbatniki, ryż preparowany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa36 25.08.2012 01:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak