Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa na żeberkach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 50 dag
woda 1,5 litra
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
posiekana zielenina 3 łyżki
masło 2 łyżki
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarenka
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka
makaron 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa na żeberkach

Wodę zagotować wraz z żeberkami i przyprawami: pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy. Następnie dodać kostkę bulionową i gotować do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy do niego mąkę pszenną, koncentrat pomidorowy i śmietanę, zasmażamy, następnie rozprowadzamy bulionem i dodajemy do zupy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, na koniec dodajemy posiekaną drobniutko zieleninę. Zupę podajemy z makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

19.07.2013 12:22
Pycha. Pierwszy raz gotowana przeze mnie w życiu pomidorowa i właśnie z tego przepisu. Dla mnie BOMBA! Oby mężusiowi smakowała ;)
IKrakowianka 01.11.2012 09:04
smakowita
natii3624 20.04.2012 14:38
super!
Wafelek2601 30.06.2011 00:13
wszystkie zupki na żeberkach są przepyszne
banditka 16.09.2010 13:08
na żeberkach nie jadłam
Margo1 16.09.2010 09:17
lubię
IZABELA29 15.09.2010 10:03
ulubiona mojego syna
Iwusia 15.09.2010 08:28
pyszna zupka :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak