Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowy do biszkoptu

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/4 kostki
budyń śmietankowy 2 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
cytryny 2 sztuki
woda zimna 1 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy do biszkoptu

1/4 kostki masła roztopić i wlać do tego 1/2 szklanki wody. 2 budynie rozmieszać w pozostałej 1/2 szklanki wody i wlać do gorącego masła z wodą, dokładnie wymieszać. Po zagotowaniu wlać sok z 2 cytryn i zagotować. Na końcu dodać 2 żółtka, dokładnie wymieszać i zagotować. Po wystudzeniu masa jest gotowa do przekładania biszkoptu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 28.09.2010 12:03
Szybki i łatwy pomysł na krem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak