Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młode buraczki z liśćmi
marchew
pietruszka
seler
ocet
odrobina cukru
pieprz
ziemniaki
paczka barszczu czerwonego np. z cykorii
malutkie klopsiki z mięsa mielonego
mi9ęso, kości lub rosołowe
warzywna przyprawa np. kucharek
śmietana do zaciągnięcia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinka

Małe, młode buraczki drobno pokroić+łodyżki bez zielonych liści, resztę włoszczyzny też drobno pokroić (kostka lub plasterki). Wrzucić wszystko do nagotowanego wywaru (ja gotuję na kościach wieprzowych). Z mielonego mięsa zrobić malutkie klopsiki/kuleczki i też wrzucić do zupy, przyprawić odrobiną octu, cukru i pieprzu i jak ktoś woli bardziej pikantne to ja dodaję paczkę barszczu w proszku. Można zaciągnąć śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.05.2013 09:11
bardzo smaczna
SYLKA 05.06.2012 19:12
pycha
kasienka23 19.10.2011 09:03
uwielbiam botwinkę:)
Tika4444 11.07.2011 18:45
musi być pyszna
berys18 29.06.2011 14:57
apetyczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak