Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALARETKA Z MIĘSEM

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 300 gr
marchewka ugotowana 4 szt
groszek konserwowy 1 puszka
seler
Żelatyna wieprzowa Prymat
kostka rosołowa 2 szt
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: GALARETKA Z MIĘSEM

Mięso gotujemy w wodzie dodajemy kostkę rosołową i gotujemy na małym ogniu dodając marchew i seler.Odstawiamy bulion do wystygnięcia i dodajemy żelatynę.Do szklanek dodajemy rozdrobnione mięso groszek oraz marchew pokrojną w talarki i jajko ugotowane na twardo.Bulion przecedzamy przez sitko i wlewamy do szklanek ,odstawiamy do lodówki do ściągnięcia.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiktor188 18.11.2010 08:56
mniam
wojtek10_89 18.10.2010 10:40
zdecydowanie coś dla mnie
anna186 23.09.2010 10:10
pycha
aginaa 18.09.2010 10:24
fajnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak