Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab w bułce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso baranie 200 g
sos czosnkowy
sól
pieprz
przyprawa kebab- gyros Prymat
pita 1 szt.
surówka 100 g
kapusta czerwona 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab w bułce

Mięso baranie pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Przełożyć mięso do garnka i dusić do miękkości, dodać sól, pieprz i przyprawę kebab-gyros, wymieszać.
Bułkę przekroić na pół, włożyć do kuchenki mikrofalowej i podgrzać.
Do podgrzanej bułki, wkładami mięso, surówkę gotową z kapusty i polewami sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 25.12.2011 18:49
lubię takiego kebaba choć dodaję więcej warzyw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak