Sposób przygotowania

Biszkopt
Składniki:
• 4 jaja
• 1 szklanka cukru
• 2,5 czubatych łyżek mąki tortowej
• 2,5 czubatych mąki ziemniaczanej
• 1 opakowanie cukru waniliowego
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• PIEC 30 MINUT w temperaturze 170 stopni na opcji „góra-dół”

Składniki:
• 1,5kg. bananów
• 3 łyżeczki kawy zaparzyć, w ¾ szklanki wody.
• Masa toffi
• 1 cytryna
• 0,5 litra śmietany kremówki
• 2 opakowania śmietan-fix.
• Gorzka czekolada
CZYNNOŚCI
Na upieczony biszkopt, polać zaparzoną kawę. Ułożyć pokrojone wzdłuż banany, należy skropić je sokiem z jednej cytryny, aby nie czarniały. Na banany należy rozprowadzić masę toffi i ubitą śmietanę kremówkę połączona z dwoma opakowaniami śmietan fix. Gorzka czekoladę tarkujemy na dużych oczkach, posypać na warstwę śmietany.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetnie wygląda
  • 1
    2739711158270963804
    Opublikowano

    Mirosława5

    i świetnie smakuje, naprawdę polecam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    z chęcią wypróbuję!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    No... przepis super !!
  • 1
    2739711158270963804
    Opublikowano

    Mirosława5

    to jest moje ulubione ciasto i co najważniejsze zawsze się udaje :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    musi byc pyszne!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    mniam
  • 0
    2739711158270963804
    Opublikowano

    Mirosława5

    ;) :) :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Pięknie wygląda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepysznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !