Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wołowa z farszem wieprzowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 600 g
cebula podsmażona 1
mąka 4 łyżki
mleko 0,5 szklanki
sól, cukier, pieprz
karkówka 200 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowa z farszem wieprzowym

Karkówkę mielimy i mieszamy z bułką uprzednio namoczoną w mleku. Dodajemy cebulę i przyprawę do mięsa prymat. Wołowinę rozbijamy pięścią i kładziemy na jej farsz wieprzowy. Rolujemy i obwiązujemy sznurkiem. Obtaczamy rolade w mące i podsmażamy na dużym ogniu. Przekładamy do rondla dolewamy 250 ml bulionu z bulionetki i dusimy pod przykryciem ok 1,5h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 03.05.2011 09:31
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak