Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe kopert

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 łyżki
margaryna 1 kost
mąka 0,5 kg
śmietana 12% gęsta kwaśna 8 łyżek
powidła śliwkowe do nadzienia
drożdże 4 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe kopert

Wszystkie składniki zagnieść (drożdże suche nie robimy rozczynu)i wstawić na 20 min do lodówki. Ciasto rozwałkować na grubość około 0, 5 cm i wykrawać kwadraty 7*7 cm. Na środku dajemy powidła i zawijamy przeciwległe rogi. Piec 15 min w 160 st.Zimne po pudrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 29.05.2013 13:07
smaczne bo drożdzowe.
Cukiereczek13 15.02.2013 14:59
super wyglądają :)
Barbara/zuza22_85 16.05.2012 19:42
fajne
Krystyna32 02.02.2012 16:40
extra
Teresa19 27.07.2011 03:15
chętnie wypróbuję
traktorek 18.07.2011 19:25
piękne
Jolanta40 08.03.2011 21:08
smakowitości
Edyta38 01.02.2011 09:28
robię takie:) super
Agnieszka172 11.12.2010 19:44
pomysłowe i pyszne
Margo1 15.09.2010 08:04
ciekawe..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak