Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki angielskie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
cukier waniliowy 2 szt
masło 10 dkg
jajko 4 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mąka krupczatka 0,5 kg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki angielskie

Wymieszać twaróg, cukry, soda oczyszczona, masło dodać ubite jajka i mąkę (jeżeli ciasto będzie rzadkie to dodać mąki)dobrze wymieszać. Ręce moczymy w wodzie i formujemy małe pączki, smażymy w głębokim , wyjąć i odsączyć na papierze.Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 19.12.2013 08:49
wspaniałe pączusie :)
ben-ka 11.12.2013 09:21
przepis do wykorzystania:)
[email protected] 13.03.2013 17:29
pyszne pączki
Aneta41 23.06.2012 15:28
takich nie jadłam
barbara11561 06.07.2011 10:25
pyszniutkie
magical66 18.05.2011 22:55
muszę koniecznie spróbować...
grazia1 05.05.2011 20:22
smaczniutkie i pulchniutkie
ewelina/bunia 23.03.2011 12:46
coś nowego
Edyta38 31.01.2011 07:46
o pycha juz nie dlugo ich czas:)
anja3107 15.09.2010 14:51
pycha pączusie
Margo1 15.09.2010 08:03
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak