Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek faszerowany grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 2
czosnek 2 ząbki
sól, cukier, pieprz
boczek 1,5 kg
grzyby suszone 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek faszerowany grzybami

Grzyby moczymy przez kilka godzin, gotujemy i kroimy w kosteczkę. Cebulę również pokrojoną w kostkę podsmażamy. łączymy z grzybkami i przyprawiamy solą i pieprzem. Rozbity boczek nacieramy roztartym czosnkiem i papryką. Nakładamy farsz grzybowy i rolujemy. Obowiązujemy bawełnianą nicia i odstawiamy na 3h w chłodne miejsce. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy ok 90 min, aż boczek sie zarumieni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 18.01.2012 09:49
lubię boczuś
angelika14 24.12.2011 12:23
bardzo smaczne, mogłabym się nim zajadać codziennie
smakowita 12.06.2011 20:36
Z grzybami jeszcze nie robiłam ,ale zapowiada się smacznie
teresa18 10.03.2011 20:58
mimo tylu kalori warte zjedzenia
Iwona51
Iwona51 23.02.2011 12:39
pycha
gacopierz23 27.01.2011 19:56
taki swojski to super
Grażyna13 12.10.2010 15:56
Pyszna rolada !
bernika 27.09.2010 23:33
oj neiladnie.. zdjecie to skan gazety a nie oryginał!
Izabela/bella81 23.09.2010 11:18
coś ciekawego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak