Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z cukrem i łyżką mąki zalać ciepłym mlekiem i odstawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę dodać ubite żółtka ,sól i zaczyn drożdżowy. Ciasto dobrze zagnieść (około 15 min) i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    proste ..
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    No bez tłuszczu te wszystkie Twoje drożdżowe? Szkoda,że nie widać gotowego ciasta.Poza tym jak już to ciasto wyrośnie, to co dalej? Pieczesz je, czy jesz surowe? Jak ktoś chciałby zrobić je z Twojego przepisu to może powinien wiedzieć ile je piec i w jakiej temperaturze.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dobry przepis ;-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Przepisy Joanny

    proste i bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !