Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z boczkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kury 2 szt
cieniutkie plasterki boczku wędzonego 12 szt
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 3 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z boczkiem

Pierś pokroić na 6 części doprawić przyprawami i odstawić na 1 h.Każdy kawałek owinąć w boczek (można spiąć wykałaczką jeżeli boczek będzie krótki) i smażyć na margarynie ze wszystkich stron.Gotowe roladki wyłożyć na talerz i zrobić sos zagęszczając mąką i doprawić do smaku.
Do tego polecam dufinki z cebulką i buraczki,pycha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.11.2013 14:39
smaczny obiadek pięknie podany
Bernadeta1 01.12.2012 00:37
taki obiadek,rewelacja
ben-ka 09.08.2012 20:05
pomysł do wykorzystania.
aleksa123 07.07.2011 09:31
ciekawe
angelika14 18.06.2011 00:28
musi być bardzo smaczny!
grazia1 19.02.2011 12:27
super:)
Margo1 15.09.2010 08:00
też tak myślę są na pewno soczyste
matii6 14.09.2010 20:42
wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak